Op deze pagina lees je meer over de Satsang en de Stilte Retraites die ik begeleid.

Satsang

Wat is Satsang?

Bij Satsang komen mensen bij elkaar die zich willen herinneren wie en wat ze werkelijk zijn. Dat we in werkelijkheid die Ziel, die Spirit, dat Bewustzijn zijn. Dat het mens-stuk waarvan we denken dat we dat zijn, eigenlijk alleen maar de jas is die onze Spirit draagt.

Om het helder te maken, trek ik deze twee graag uit elkaar: hoe we de dingen zien vanuit het mens-stuk, en hoe we de dingen benaderen vanuit het ziel-stuk. Daar zit een enorm groot verschil tussen.

Uiteindelijk gaan we dan zien dat alles waar we zo naarstig naar verlangen en naar op zoek zijn, er in het ziel-stuk allang is. Dat we steeds maar weer aan het proberen zijn om van alles te proberen te veranderen vanuit ons mens-stuk, maar als we in de ziel gaan zitten, dan is het daar altijd allang. Bijvoorbeeld vertrouwen; we denken dat we vanuit het mens-stuk moeten leren hoe we meer kunnen vertrouwen. Maar als we in de ziel gaan zitten dan is daar altijd al oneindig vertrouwen, en zelfs overgave.

Maar hoe komen we dan in onze ziel? En hoe voelt het als we daar in zitten? Dat is iets wat ik je bij elke Satsang ook echt zal laten ervaren.

Je bent van harte welkom!

Je kunt aanmelden via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie de data in de agenda

Voor meer info kijk ook eens op mijn andere website www.satsangmetmaria.nl

Stilte Retraites

Tegenwoordig noem ik ze niet meer stilte retraites maar bewustzijn retraites. Omdat we niet de hele dag in de stilte zitten, maar ik ook veel onderwijs geef over het bewustzijn.

Ik geef:

 • Bewustzijn dagen
 • Bewustzijn weekenden
 • 5 daagse Bewustzijn retraites

Wat is een retraite?

Je gaat leren hoe je in je ziel kunt zitten. En tijdens een retraite ga je echt de commitment aan om werkelijk naar binnen te kijken, en te onderzoeken wat de thema's zijn die je er van weerhouden om steeds meer te gaan zijn vanuit je ziel. Ik zal je verschillende methodes leren, waarmee je deze thema's kunt gaan doorzien, en kunt gaan healen. 

In deze setting van een Bewustzijn Retraite, kun je verder komen met jouw stukken op een manier die vaak niet mogelijk is temidden van onze drukke levens.

Ons diepste wezen is een wezen van liefde. Van acceptatie. Van aanschouwen en BewustZijn.

Niet van strijd, conflict, of verzet.

Ons diepste wezen is een wezen van genade, van dansen in de wind, van meegaan met de stroom, van meegaan op de golven van het leven, en je daar niet tegen verzetten. Van ups en downs die samen weer een eenheid vormen, van ja zeggen tegen 'al wat is'!

Van volledige overgave en niet mijn wil geschiede maar Uw wil geschiede. Van dankbaarheid voor alles wat we mee mogen maken,

hier op twee benen rondlopend op deze prachtige wonderlijke planeet, en dat hier geen goed of fout bestaat.

Wat nou als alles precies zo gaat, als het moet of mag gaan? Wat nou als alles precies is, zoals het moet of mag zijn?

Voor ons, om ons te helpen herinneren wie we werkelijk zijn, de oneindige krachtige, liefdevolle en grootse wezens die wij waarlijk zijn.

Geschreven door Maria Henkes, op 4-4-2015 vanuit contact met een Spirit.

Dat herinneren wie we werkelijk zijn, is waar een retraite je bij je kan helpen!

Je bent van harte welkom!

Je kunt aanmelden via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie de data in de agenda

Voor meer info kijk ook eens op mijn andere website www.satsangmetmaria.nl

 

 

 • Healingen Healingen                                                 

Healing en inzichten gaan hand in hand. Daarom combineer ik deze twee altijd heel graag. Om meer mensen daarbij van dienst te kunnen zijn geef ik groepshealingen op afstand. Klik op de link hierboven om er meer over te lezen.

 • Bewustzijn & Satsang                                                  

Inzichten en helderheid over BewustZijn, Verlichting en Ontwaken

 • Cursussen                                                    

Leren over het Bewustzijn en over healen met Engelen 

 • 1 op 1 sessies                                            

Inzichten en helderheid bij alles waar je tegenaan loopt in je leven en beter mee wilt leren omgaan

 • Lezingen                                                

over alle bovengenoemde onderwerpen

M'n interview met Patrick Kicken

 

 •  M'n interview met Patrick Kicken staat ook op youtube. Als je het interessant vindt dan zou het voor mij heel fijn zijn als je op youtube wilt klikken rechtsonderin de video en me daar een duimpje wilt geven en een commentaar. Deze twee dingen helpen mij weer verder om andere mensen hiermee te kunnen helpen.

 

 Hier kun je een aantal stukjes beluisteren over het bewustzijn:

verlichting en ontwaken deel 1. Zijn onze gedachten echt waar? [6:02]

verlichting en ontwaken deel 2. Goed of fout bestaat niet [6:52]

 

verlichting en ontwaken deel 3. Het BewustZijn is er altijd allang! [5:08]

verlichting en ontwaken deel 4. Is er iets wat je kan kwetsen, kapot maken, bang maken? [2:16]

Als je dit interessant vindt en je wilt mij helpen om meer mensen hier bewust van te maken, geef me dan op youtube een 'like' (duimpje omhoog) en ‘subscribe’/ abonneer je op mijn youtube kanaal. Dat helpt mij enorm om andere mensen hiermee te kunnen helpen.

 

 • Interview met mij op de Engelse radio van dinsdag 18 maart 2014.

http://www.blogtalkradio.com/spiritualgrowthtoolsontheradio/2014/03/18/spiritual-growth-tools-on-the-radio-with-maria-henkes

Als je op bovenstaande link klikt en vervolgens op 'downloaden' eronder dan kun je het beluisteren.

defotoMaria

Als kind was ik altijd al heel spiritueel, ik voelde en zag van alles en wist ook al heel jong dat ik gidsen bij me had. Ik voelde ook dat anderen daar allemaal niet zo mee bezig waren. Bij mij moest het altijd ergens over gaan, het liefst over het leven zelf en hoe het allemaal in elkaar zat. Toen ik 17 was, werd ik op mijn fiets bijna compleet omver gereden door een auto die veel te hard reed en de macht over het stuur verloor en mij net schampte op de knokkel van mijn hand. Ik zag het gebeuren, ik zag de auto recht op me afkomen en ik stond daar met mijn handen aan het stuur geklemd, als aan de grond genageld, maar voelde op datzelfde moment heel duidelijk dat er een engel bij me was die me beschermde en tegen me zei: "maak je geen zorgen, je bent veilig". Door deze gebeurtenis besefte ik nog meer dat de verhalen die mijn moeder me altijd vertelde over beschermengelen geen fabeltjes waren.

In 1997 kwam ik na een hele moeilijke periode bij een Haptotherapeut terecht, dat intrigeerde me en ik begon datzelfde jaar nog een twee jarige opleiding Haptonomie aan de Academie voor Haptonomie te Doorn (ook wel 'de wetenschap van het gevoel' genoemd). 1997 is ook het jaar geweest waarin ik mijn eigen praktijk aan huis begon in ontspanningsbehandelingen.

Ik voelde daarin al gauw dat ik met energie kon werken en volgde daarom een opleiding tot Reiki Master 1 & 2 (Japanse vorm van energie doorgeven). Tijdens de Reiki energie behandelingen met mijn cliënten kwamen er veel dingen door, ik wist en voelde gewoon van alles maar ik kon er nog niet zoveel mee. Daarom deed ik achtereenvolgens opleidingen in ‘contact maken met je gidsen’ en 'Ontwikkelen van je helderziendheid'. Het was allemaal wel interessant maar het was het toch ook weer net niet.

Toen ik via de cursus Integrated Energy Therapy (IET) kennismaakte met de engelen, voelde dat als echt thuiskomen! Ik was op de ochtend van de 2e cursusdag zo enthousiast dat ik letterlijk op en neer stond te springen van enthousiasme. Dit had ik in 20 jaar niet meer zo gevoeld!! Alles ging vanaf dat moment stromen. Er vielen zoveel stukjes op z'n plaats dat ik de eerste dag na de cursus ben gaan zitten en die dag kreeg mijn praktijk een naam 'engelenheling', en een website www.engelenheling.nl en een folder. Het hele concept rolde er op die ene dag zo uit. Later begreep ik dat dàt o.a. de werking van de IET cursus is; dat het dingen enorm in beweging zet en in een prachtige mooie stroomversnelling brengt. Heeeerlijk!

2 maanden later al, was ik bij de Master Instructor training Integrated Energy Therapy (IET) in België (om ook les te mogen geven in de IET) gegeven door de grondlegger; Stevan Thayer zelf. Ook daar straalde ik van kracht omdat ik bezig was met datgene wat voor mij bedoeld was; energie, heling en informatie mogen doorgeven. Al direct vanaf de eerste Integrated Energy Therapy (IET) behandelingen die ik gegeven heb, zie ik steeds weer fantastische dingen gebeuren. Mensen bloeien helemaal op en daar waar ze vast zitten in hun leven komt opeens van alles in beweging. Ook na de IET cursussen die ik geef, hoor ik vaak van cursisten terug, dat hun leven in een enorme stroomversnelling is gekomen. Net zoals het bij mij is gegaan.

Sinds 2009 ben ik elk jaar een van de TOP IET Master Instructors wereldwijd, zie https://www.learniet.com  en sinds 2015 ben ik een van de IET Trainers wereldwijd zie https://www.learniet.com/classes/find-a-trainer/

De volgende stap was dat ik me in 2008 gestuurd voelde om naar Hawaï te gaan, om daar Angel Therapy Practicioner (ATP)  les te krijgen van Doreen Virtue, zij is in Amerika en ook in Nederland een begrip op het gebied van engelen therapie. En zo werd ik een (in Nederland nog zeer zeldzame) gecertificeerde Angel Therapy Practicioner (ATP). https://www.angeltherapy.com

Als Angel Therapy Practicioner (ATP-er), engelentherapie beoefenaar, werk je met hele praktische en simpele engelenhealing technieken. Technieken die iedereen ook heel gemakkelijk zelf kan leren. Technieken die ook mij, nu ik ze iedere dag toepas, al heel veel extra groei en energie hebben gegeven.  Een jaar later volgde ik nog een Virtue training dit keer in Mediumschap. Het contact leggen met overleden dierbaren voor mensen is iets wat ik naast het geven van cursussen en Satsang, Stilte Dagen en Stilte Retraites geweldig vind om te doen. Mensen halen er zoveel troost en inzicht uit, dat ze weer veel beter verder kunnen in het leven. Elke mediumreading helpt je om je kracht weer te hervinden.

Lange tijd heb ik me vooral gefocussed op de engelen. Totdat ik erachter kwam dat ik eerst in contact was gekomen met de engelen om vertrouwd te kunnen raken met de spiritwereld. Toen was het tijd om veel breder contact te maken en me ook veel breder te gaan afstemmen op o.a. gidsen, zielengroepen, overleden dierbaren, sjamanen, boeddhistische leermeesters, healers enz. en ook hen het woord te geven. Toen pas kon ik echt zeggen voor mezelf "ik ben een medium".

In het mediumschap voelde ik steeds weer sterk de passie, om mensen duidelijk te maken dat we het allemaal in ons hebben. Het ìs geen speciale gave, het ìs helemaal geen uniek talent. Iedereen die dit beweert zit nog volledig in zijn of haar ego. Iedereen heeft alle heldere kanalen; helderziendheid, helderhorendheid, helderwetendheid, heldervoelendheid, helderruikendheid, helderproevendheid. En iedereen kan leren hoe je daar mee kunt werken. En wat voor een werk je ook doet, als je gebruik maakt van je heldere kanalen, zul je altijd je werk beter doen, dan wanneer je alleen afgaat op je verstand.

Veel teachers hebben mij geinspeerd, waaronder ook Brandon Bays waarbij ik in Londen  'de helende reis' heb gedaan, en Byron Katie met 'the work'.

Alles bij elkaar was het een hele mooie reis, maar toch ook een soort van onrustige zoektocht, naar ontdekken 'wie je bent'. Totdat ik ontdekte dat dat niet te zoeken en niet te vinden  is..omdat we het altijd allang Zijn. En alles wat ik wist en alles wat ik onderweg verzameld had, werd minder belangrijk. Ik wilde alleen nog maar Zijn, ik hoefde alleen nog maar te Zijn..... te Zijn wie en wat ik werkelijk ben.

Daarom is het niet zo gek dat de ontwikkeling die volgde ging over Zijn. Zijn, wie en wat we werkelijk Zijn. En dan hebben we het eigenlijk over verlichting en ontwaken. En dan is de zoektocht voorbij. Dan heb je gevonden wat je eigenlijk altijd al zocht. En je beseft dat het er altijd al was, dat jij dat altijd allang bent. En dat je al die tijd eigenlijk als een hond achter je eigen staart hebt aangehold. En dat je dus niet iets kunt worden wat je allang bent. Je bent het altijd al geweest, door alle levens heen, je bent het NU in dit leven, en je zult het altijd Zijn. Dat is dan ook waar ik nu veel mensen mee help; Om te gaan zien wie en wat je werkelijk bent. En om dat te kunnen zien is het handig om eerst te zien wat je allemaal niet bent. Als je kunt Zijn, wie en wat je werkelijk bent, tot in je essentie, dan kun je gaan Zijn...... vanuit moeiteloosheid en gemak, vanuit Liefde, vrede, rust, vreugde.

Dat is waarom ik nu ook Satsang geef en 5 daagse Bewustzijn Retraites en Bewustzijn Dagen en Weekenden.

En dat alleen maar te hoeven Zijn betekent niet dat je dan op de bank gaat zitten en niks meer hoeft te doen en alleen nog maar hoeft te Zijn. Nee, dat is niet hoe het werkt. Vanuit Zijn kom je in een andere manier van doen, daar waar je voorheen vanuit je mind meer aan het doen bent als een kip zonder kop, ben je vanuit Zijn aan het doen vanuit de flow, zonder alle strijd en struggle, het stroomt allemaal weer, het gaat vanzelf, deuren openen zich voor en je komt op het juiste moment de juiste mensen tegen, en dan manifesteren je wensen en je dromen zich moeiteloos en vanzelf, omdat je denken er niet meer steeds tussen staat. En dan kun je gaan doen waarvoor je hier op aarde gekomen bent. En dat voelt zo vrij en zo heerlijk en zo verlicht.... dat ik het een enorm voorrecht vind om mensen daar ook naar toe te mogen begeleiden....en dan zie je het gebeuren, veel mensen zitten al zo dichtbij en dan opeens dan is het er…. dan valt het kwartje, er glijd iets van hen af, de zoektocht, de worsteling, een zucht van verlichting, letterlijk, en je ziet de lichtjes in hun ogen aangaan, de energie in de ruimte verandert, als er opeens twee mensen in die krachtige energie zitten, en ze lopen op wolkjes weer de deur uit. Wat een ‘eer’ om dat te mogen doen, om voor hen die dag misschien wel de meest speciale dag van hun leven te laten zijn, de dag waarop ze weer inzagen wie en wat ze werkelijk Zijn, en vandaar uit verandert alles voor ze…..

In 2015 een leerde ik bij Gunther de Jong Touch of Matrix, ook dat vind ik bijzonder intrigerend. 

Bij de Touch of Matrix wordt helder dat wij als mensen eigenlijk alleen maar bestaan uit licht en informatie.

Wat is het licht en wat is de informatie?

Licht

Het licht, dat moge duidelijk zijn. Dat is wat we de Ziel, Spirit of het BewustZijn genoemd hebben. Zo kunnen we het dus ook licht noemen. Wij mensen bestaan helemaal uit licht, want als we gaan kijken naar hoe wij als mens opgebouwd zijn, dan hebben we organen, die organen bestaan uit cellen, die cellen bestaan uit moleculen, die moleculen bestaan uit atomen, die atomen bestaan weer uit subatomen, en als we zo doorblijven gaan dan komen we op de laatste en de kleinste deeltjes die wij als mens zijn, en dat is licht. We zijn dus eigenlijk een onmetelijke grote bundel van lichtdeeltjes. Dat is waarom we ook wel lichtwezens genoemd worden.

Informatie

Naast het feit dat we licht zijn, zit er een hele lading aan informatie op ons. Waar bestaat die informatie uit? Die informatie dat is 'alles wat we ooit meegemaakt, gevoeld, gedacht, gehoord, gezien, ervaren, gezegd hebben' in dit leven of in vorige levens. Dit wordt ook wel de Akasha kronieken genoemd. En 'alles wat we ooit gedacht, gevoeld, gehoord, gezien, meegemaakt, ervaren, gezegd hebben' is ook energie. In de energie van het universum blijft die energie van 'alles, wat we ooit gedacht, gevoeld, gehoord, gezien, meegemaakt, ervaren, gezegd hebben' aanwezig. Sterker nog het creëert zelfs blokkades. Want als we iets meegemaakt/gevoeld hebben wat te veel was om in één keer te verwerken, dan blijft er een overschot van die emoties achter in de cellen, in ons cellulair geheugen. Dit veroorzaakt blokkades in ons energieveld, en die blokkades hebben we in een volgend leven natuurlijk weer gewoon bij ons, omdat we in dat volgende leven weer hetzelfde energieveld (BewustZijn) zijn. Een prachtig Goddelijk BewustZijn, wat aan de ene kant weer als 100% Goddelijke perfectie geboren wordt, oftewel mee komt met het kleine babylichaam, en altijd perfect is en dus ook onaantastbaar, onkwetsbaar etc. is. En aan de andere kant hebben we die energetische blokkades uit vorige levens wel bij ons. Die veroorzaken ziektes, pijn en klachten. Nou is 'blokkade' best een heftig woord. Als we dat nou eens informatie noemen, dan klinkt dat al een stuk lichter. Dus eigenlijk is een ziekte, pijn of klacht, niets anders dan informatie….. Oftewel een ziekte, pijn of klacht bestaat letterlijk uit de verzameling van 'alles wat we ooit gedacht, gevoeld, gehoord, gezien, meegemaakt, ervaren, gezegd hebben'. Als een bepaalde ziekte een naam krijgt, zoals kanker of reuma, dan ontstaat er nog een veel grotere lading aan informatie. Het is immers weer iets wat we gehoord hebben. Ons brein koppelt dat aan alle informatie die we daar al over hebben, dat het niet meer over zou kunnen gaan, dat het levensbedreigend zou kunnen zijn enzovoorts. Dus nog meer informatie. Als je dan ook nog eens te horen krijgt dat je er maar mee moet leren leven, dan is dat nog meer informatie.

als je al die informatie er af haalt blijft er alleen nog het licht over....

In deze nieuwe tijd, zijn we in staat om steeds meer los te laten, om weer terug te gaan naar wie en wat we werkelijk zijn....

Prachtig stralend, Goddelijk BewustZijn, Licht....

Op zaterdag en zondag 12 & 13 oktober 2019

 

'Uit je Mind; in je Bewustzijn Weekend' 

 

Retraitecentrum Klein Sion in Leuvenheim, Nederland

Wat kun je verwachten?

Je gaat je Her-inneren wie en wat jij werkelijk bent. Je gaat leren hoe je in je Ziel, je Bewustzijn kunt zitten. Hoe het Bewustzijn de dingen zo anders benaderd dan we gewend zijn als mens. Doordat we steeds weer ons mens-stuk en ons ziel-stuk uit elkaar zullen trekken, kun je gaan zien dat je in elk willekeurig moment, kunt kiezen waar je in gaat zitten. In de vrede van je ziel-stuk, of in het gestruggel van je mens-stuk.

Doordat je 's middags uitgebreid in de stilte van je Bewustzijn gaat zitten, krijg je de kans om verschillende thema's van jezelf tegen te komen en te onderzoeken. De rest van de dag bestaat vooral uit geleide meditaties en onderricht, hoe je die thema's kunt onderzoeken, en hoe je kunt zien welke emoties daaraan gekoppeld zijn. Zodra ze volledig doorzien zijn, zullen ze ook geen kracht meer hebben en dus ook al snel verdwijnen.

Als we steeds meer in ons bewustZijn gaan zitten, dan komt alles in je leven in beweging, je zult opmerken hoe alles veel meer vanzelf gaat en moeiteloos. Je komt in een flow waarbij het duidelijk zal worden waarom jij er voor gekozen hebt om in dit leven hier op aarde te zijn. In die flow, zullen de juiste deuren vanzelf voor je opengaan en de juiste mensen vanzelf op je pad komen. Je zult je weer herinneren hoe het is om Liefde te Zijn, en Liefde uit te stralen naar een ieder die je tegenkomt op je pad. 

Tuin2 01

Een prachtig authenthiek retraitecentrum, midden in de prachtige natuur van Leuvenheim, Nederland. Waar je alle hectiek en dagelijkse beslommeringen even los kunt laten om vanuit de vrede en rust die altijd al in jou is, waarlijk naar binnen te kijken. 

 Keuken

De keuken is de plaats waar door de kok en de keukenmedewerkers de maaltijden en koffie/thee voor ons verzorgen.  Alle dagen wordt er vers en verantwoord gekookt, de warme maaltijd bestaat uit 3 gangen. Indien nodig wordt er rekening gehouden met dieetwensen, deze dan graag ruim van te voren aan mij doorgeven. 

Op het programma staan:

 • Handvaten hoe je uit je Mind kunt blijven en in je BewustZijn 
 • Mogelijkheid tot vragen stellen over alles waar jij tegenaan loopt in het leven.
 • Geleide meditaties
 • Oefenen met in je BewustZijn te zitten
 • Zaterdagavond gaan we kijken wat het is wat jij wilt neerzetten en bereiken in je leven en wat je daarbij in de weg zit, om vervolgens
 • Healing van mij te ontvangen, op alle onderwerpen die jou daarbij in de weg staan
 • Om zo weer meer rust in je leven te  ervaren en vandaar uit de dingen in beweging te brengen.

Aanmelden: middels een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Je bent van harte welkom!

Programma BewustZijn weekend in Leuvenheim, Nederland op 12 & 13 oktober 2019

Zaterdag 12 oktober 2019:

11.00 - 12.30 uur Welkom en Leren over het BewustZijn

12.30 - 14.00 uur middagmaaltijd 

14.00 - 14.30 uur geleide meditatie

14.30 - 15.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

15.10 - 15.30 uur pauze in stilte(20 min)

15.30 - 16.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

16.10 - 16.30 uur pauze in stilte (20 min)

16.30 - 17.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

17.10 - 18.15 uur vrije tijd

18.15 - 19.00 uur avondmaaltijd

19.00 -22.00 uur voortzetting van het Programma, we gaan kijken wat het is wat jij wilt neerzetten, manifesteren in dit leven, en wat jou daarbij in de weg zit, waarna ik een Groepshealing ga geven aan iedereen om je te helpen dat los te laten.

22.00 uur einde eerste dag

Zondag 13 oktober 2019:

07.45 - 08.30 uur ontbijt

08.30 -09.30 uur vrije tijd

09.30- 12.30 uur verder leren over het BewustZijn

12.30 - 14.00 uur middagmaaltijd

14.00 - 14.30 uur geleide meditatie

14.30 - 15.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

15.10 - 15.30 uur pauze in stilte (20 min)

15.30 - 16.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

16.10 - 16.30 uur pauze in stilte (20 min)

16.30 - 17.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

17.10 - 18.00 uur einde stilte en afsluiting

18.00 - 19.00 uur Je bent van harte welkom om nog mee te blijven eten, mag, hoeft niet. De keuze is geheel aan jou.

 

Kost 225,-  all inclusive

aanmelden middels een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is in het Bewustzijn zitten?

Als je in het Bewustzijn zit, probeer je niets te bereiken, niets te manipuleren, niets te controleren.

Het heeft geen richting en geen doel, om wat voor een staat van Zijn ook maar te bereiken. Het gaat hierbij alleen maar om het Zijn zelf.

In alle stilte Zijn. Niks hoeft. Je hoeft niet je best te doen, je hoeft niet te presteren. Alleen maar in het niets Zijn. In de leegte Zijn. Luisteren naar de leegte.

En in die leegte is niets van belang. Geen technieken, nergens om je op te focussen. Je hoeft helemaal niets te doen. Niets om je zorgen over te maken.

Niets om je mee bezig te houden, niets om mee aan de slag te gaan. Niets van dat alles. Er is niets in de ruimte waar je nu bent, er is niets in de ruimte buiten,

Niets bij de sterren, de zon, de maan, de bomen, niets bij de lucht die je inademt, niets wat zegt dat je iets anders moet doen dan gewoon zijn.

Dit is wat je gaat ervaren….. opdat je steeds meer vanuit je stralende ziel kunt gaan Zijn.

 

Terug naar het agenda overzicht