Satsang, vanuit geïnspireerd spreken, leid ik je de weg hoe je uit je mind en en in je BewustZijn kunt komen en weer kunt gaan leven vanuit je ziel! 

Wanneer

wordt binnenkort weer gepland 2019

Speciaal thema:

?

Waar;

Spiritueel centrum Nieuwste Tijd in Purmerend, Langestraat 17-19

 (Parkeren voor de deur, parkeren is gratis op alle zondagen in Purmerend)

Hoe laat:

13.15 uur inloop

13.30 uur begin

17.00 uur einde

Entree: € 30,-

Wat is Satsang?

Satsang is een samenZijn van mensen die zich graag willen herinneren wie en wat ze werkelijk Zijn. Het is eigenlijk de meest essentiële vraag die er bestaat: “Wie ben ik?” en toch zijn er maar weinig mensen die zichzelf die vraag echt stellen: “Wie ben ik? Wie ben ik nou ècht? Tot in de essentie...’

“Wijsheid zegt me dat ik Niets ben. 


Liefde zegt me dat ik Alles ben. 
Tussen die twee stroomt mijn leven.”

Nisargadatta Maharaj

Het is een bijzondere tijd. Er vindt een groot ontwaken plaats. 
Steeds meer mensen herinneren zich wie en wat ze eigenlijk Zijn.

En dat herinneren is iets waar ik je bij kan helpen. Zonder technieken, zonder methodes, zonder trucjes, zonder religie.

Gewoon door zelf-ontdekken, door naar binnen te gaan kijken en te ervaren wie en wat je werkelijk bent.

Als je in Zijn bent, dan merk je meestal als eerste het enorme gevoel van vrede op. Een ongelofelijk gevoel van vrede als alles mag zijn zoals het is, een ongelofelijk gevoel van kalmte, van rust, van alles is goed zoals het is, is zoals het is. En dan merk je ook de stilte op. Ook al zijn er geluiden, ook al zijn er veel geluiden, het is alsof je in de stilte tussen de geluiden zit. Omdat je ook alle geluiden er laat zijn voor wat ze zijn. Je focust je niet op één geluid, alle geluiden zijn er gewoon en mogen er zijn. En daartussen is de stilte. Een heerlijke, ongekende stilte. Omdat het een stilte is waarbij ook het mentale lawaai, de mentale ruis weg gevallen is.

Workshop over Mindfulness het BewustZijn, Satsang, hoe je kunt gaan Zijn in Zijn

Tijdens deze workshop ga je je weer 'herinneren wie en wat je werkelijk bent': het BewustZijn Zelf, je Spirit, je Ziel, Zijn.

Hoe ziet zo'n workshop over Mindfulness en het BewustZijn eruit?

Meestal leg ik eerst wat uit, over het grootse verschil hoe ons Mens-stuk en onze Spirit, alles ervaart. Daarna laat ik je ook uitgebreid zelf ervaren hoe het is om in je BewustZijn, je Spirit, je Ziel te zitten, hoe vredig en stil het daar is. Ook kun je zelf vragen stellen, als je wilt ook persoonlijke vragen over onderwerpen waar je mee aan het stoeien bent, en dan zal ik je laten zien hoe je daar vanuit je Zijn, je BewustZijn, je Spirit, je Ziel naar kunt kijken en mee om kunt gaan.

Je kunt ook luisteren naar de vragen en antwoorden van andere mensen, je ziet bij zo'n samenZijn altijd dat de dezelfde thema's door de Spiritwereld bij elkaar zijn gebracht.

Satsang is niet alleen het praten over BewustZijn, Ziel, Spirit, Hogere Zelf of hoe je het ook maar wilt noemen, door mijn energie en mijn woorden zul je het ook zelf ervaren, want juist door het te ervaren merk je hoe dichtbij het is, hoe vredig en licht het is, hoe heerlijk om even in de stilte te zitten, en hoe simpel het is, en dat iedereen dat kan, of liever gezegd dat iedereen dat allang ìs!

Satsang is elke keer weer anders. Sowieso laat ik me elke keer door Spirit leiden waar over gesproken mag worden. Daarbij is het onderwerp BewustZijn behoorlijk veel omvattend, en komt er elke keer weer een ander stukje aan bod. Ook is het elke keer anders omdat mensen tijdens Satsang steeds weer andere vragen stellen. Er zit bij Satsang geen vaste groep mensen, het zijn geen mensen die elkaar allemaal al kennen. Veel  mensen komen ook naar Satsang om even met gelijk gestemden onder elkaar te kunnen zijn, om samen even in de energie te kunnen zitten, om samen even te kunnen delen en te kunnen lachen.

Je kunt zo vaak naar Satsang komen als je wilt, je BewustZijn heeft ook voeding nodig. We kunnen alle inzichten en ervaringen nou eenmaal niet in één keer laten binnenkomen en bezinken. Het heeft herhaling nodig. Het heeft regelmatig weer een kwartje nodig. Het heeft het steeds weer naar binnen gaan nodig, het heeft zelfonderzoek nodig, en het heeft het steeds weer ervaren nodig om zo steeds vaker en steeds langer in je Zijn te kunnen Zijn.

Het is een bijzondere tijd. Er vindt een groot ontwaken plaats. Steeds meer mensen herinneren zich wie en wat ze werkelijk Zijn. En dat herinneren is iets waar ik je bij kan helpen.

Zonder technieken, zonder methodes, zonder trucjes, zonder religie. Gewoon door zelf-ontdekken, door naar binnen te gaan kijken en te ervaren wie en wat je werkelijk bent.

Als je in Zijn bent, dan merk je meestal als eerste het enorme gevoel van vrede op. Een ongelofelijk gevoel van vrede, als alles mag Zijn zoals het is.

Om jezelf te vinden hoef je niets te doen, hoef je niet je best te doen, je niet in te spannen en ook niets te geloven. Het is juist het moeiteloze einde van zoeken en nodeloos lijden.

Het is Vrijheid Hier en Nu.

In het bewustzijn is alles zoals het is. Het bewustzijn is zich er alleen bewust van, het is dàt ìn je en buiten je, wat zich bewust is van alles, niet meer en niet minder. Zonder er enig oordeel over te hebben. Het maakt niet uit. Het i s zoals het is. Alles is, en daardoor ontstaat er ruimte, openheid, space. En in al die ruimte is geen woord, het is woordloos, is geen naam, het is naamloos, is geen vorm, het is vormloos, is geen tijd, het is tijdloos. En omdat het tijdloos is, is er geen haast meer, geen spanning, geen stress, geen verkramping. In tegendeel, je merkt dat als je alles laat zijn zoals het is dat je gelijk ontspant. En ook als je in je lijf alles laat zijn zoals het is, dat alles ontspant. Elke cel van je lichaam ontspant zich, elk orgaan ontspant zich. Stel je voor wat dàt voor je lijf en voor je gezondheid doet. Het lichaam en ook de geest kunnen weer gezond en heel en compleet worden.

In het bewustzijn is alleen maar de realiteit, het is er altijd precies zoals het is, de ultieme realiteit, en daarmee de ultieme waarheid.

In het denken kan deze ultieme waarheid er nooit zijn, omdat het denken alleen maar kan functioneren bij de gratie van de dualiteit. Het contrast. Het Yin en Yang. Zwart en wit. Licht en donker. Als dit een boom is moet dat wel een ‘niet-boom’ zijn. Als ik een bepaalde mening heb en een ander heeft een andere mening, overtuiging, geloof dan kan daartussen nooit de waarheid zijn. Tussen goed en fout kan nooit de waarheid zijn. Dat is waarom er in het bewustzijn geen goed of fout bestaat. Het i s er simpelweg zoals het is, en dat is niet goed noch fout. Goed of fout en alles wat daartussen ligt is een oordeel. En in geen enkel oordeel zit de ultieme waarheid.

Het verlangen naar de ultieme waarheid is een van de beste motivaties is om te komen tot deze ultieme waarheid.

Om de waarheid te vinden hoef je niets te doen, hoef je niet je best te doen, je niet in te spannen en ook niets te geloven.

Het is juist het moeiteloze einde van zoeken en nodeloos lijden. Het is Vrijheid Hier en Nu, omdat je bevrijd wordt van je angsten, bevrijd wordt uit je zelf geschapen gevangenis van je eigen gedachten, bevrijd wordt uit je zelf geschapen gevangenis van goedkeuring en bevestiging nodig hebben van anderen.

Het buitengewone wordt gewoon, weten wie je altijd allang bent en altijd al geweest bent en altijd zult Zijn: EEN met ALLES, het is ieders ware aard, ‘ik en afgescheidenheid’ blijken een illusie, het is slechts een sluier, die alleen maar hoeft te worden opgeheven. Het is zo simpel, dat je verbaasd bent waarom je je dit niet eerder gerealiseerd hebt.

Je leert er heel veel van doordat je zelf alle vragen kunt stellen die je wilt. Maar je kunt ook luisteren naar de antwoorden die aan anderen gegeven worden. Door vraag en antwoord zal het hele proces van ontwaken zich voor je openen om datgene te openbaren wat in stilte altijd al aanwezig is.

Wanneer: wordt binnenkort weer gepland 2019

Waar; Spiritueel centrum Nieuwste Tijd in Purmerend, Langestraat 17-19

 (parkeren voor de deur, gratis parkeren op alle zondagen in Purmerend.)

Hoe laat:

13.15 uur inloop

13.30 uur begin

17.00 uur einde

Voor meer informatie zie www.satsangmetmaria.nl

Je bent van harte welkom! Neem een flesje water mee en lekkere dikke sokken/sloffen.

Namasté

Maria Henkes

Graag aanmelden via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

M'n interview met Patrick Kicken staat op youtube, misschien wil je het beluisteren/bekijken, ben benieuwd of je het interessant vindt, het gaat over het bewustzijn, (mocht je me een duimpje willen geven en een commentaar, dan helpen deze twee dingen mij weer een stukje verder) hier is de directe link er naar toe:

https://www.youtube.com/watch?v=ZKTmawK2gXU&t=213s

www.geen2.nl

terug naar agenda overzicht