Het is een cursus waarbij het echt gaat om het ervaren, alleen weten en begrijpen is niet voldoende, we gaan het echt ervaren, dus daar gaan we mee aan de slag. 

Hoe heet het?

 1. Healen vanuit Bewustzijn                        
 2. Lichter vanuit Bewustzijn                      
 3. Manifesteren vanuit Bewustzijn            

1. Healen vanuit Bewustzijn, hierbij leren we hoe we alle klachten van ons systeem kunnen afhalen in alle richtingen van tijd, ruimte en energie, snel gemakkelijk door te werken met het krachtigste instrument wat we altijd al zijn, ons bewustzijn.

2. Lichter vanuit Bewustzijn, op weg naar ontwaken en verlichting kunnen we ons licht al laten stralen. Als we ons bewust worden van ons licht, kunnen we ons licht laten schijnen op alle illusies die ons in de weg zitten.

3. Manifesteren vanuit Bewustzijn, hierbij leren we hoe we kunnen neerzetten wat onze ziel wenst, niet meer vanuit wilskracht maar vanuit het gemak van onze Ziel.

Wanneer:

deel 1. Healen vanuit Bewustzijn op do. 23 jan. 2020

deel 2. Lichter vanuit Bewustzijn op do. 6 febr. 2020

deel 3. Manifesteren vanuit Bewustzijn op do. 2 april 2020

 

Waar:

Nieuwste Tijd in Purmerend (nieuwstraat 17-19, Purmerend)

 

Tijd:

09.45 uur inloop

10.00 uur begin

17.00 uur einde

 

Kost:

€ 155,- per deel , dit is inclusief de lunch en een syllabus.

 

Je bepaalt zelf of je alle drie de delen wilt volgen. Echter om mee te kunnen doen aan een volgend deel, dienen de voorgaande delen wel gevolgd te zijn.

Je ontvangt een syllabus om thuis alles nog eens rustig te kunnen nalezen.

Er zijn nieuwe data gepland, voor de nieuwe klik hiernaast op Agenda

 

Aanmelden:

via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Transformatie

Steeds weer staat het getal 5 centraal in deze cursus. Omdat er door deze cursus zoveel in beweging zal komen is het een zeer transformerende cursus. Het getal 5 staat voor transformatie, verandering, transmutatie, en alchemie. Door deze cursus zullen er in je leven veranderingen ten goede gaan plaatsvinden die vrijheid, nieuwe uitzichten en beweging geven in je leven.

een reactie van een blije cursist:

Ga je toch effe mailen......Ik geniet nog steeds zo na van onze prachtige cursusdagen, op een hele fijne vreugdevolle manier. De IET was voor mij het loskomen van zwaarte, maar deze cursus brengt mij zoveel vreugde en blijdschap. Ondanks dat ik je eerder hierover heb horen praten, is het op deze manier door jou en samen met deze mensen heel krachtig. Het is zo fijn dat het zo direct is, zo in lijn met dat alles “sneller, makkelijker” mag. Dat we het niet meer allemaal hoeven te weten maar het gewoon mogen laten gebeuren. Alles was  zo raak, en  het resoneert nog enorm na. Niet alleen bij mij, maar in mijn gezin en in m'n huis. Ik heb staan dansen, staan knuffelen en maak grapjes. Het heeft zo te maken met ons eigen licht, ons menszijn. Ik voel me ergens heel erg gezien.

Ik vind het mooiste dat het uitgaat van ons eigen licht. Het bekrachtigt onszelf, vol vertrouwen en liefde, en zorgt daarmee voor healing naar de ander. Het raakt zo ons wezen en dat we het al zijn en niet meer hoeven te worden. Het raakt me enorm. 

Ik hoop zo dat je zelf ook nageniet. Want ik vind het mooi te zien hoe dit is ontwikkeld bij jou; dat geeft ook vertrouwen voor mij hoe zoiets zo maar kan ontstaan vanuit het “niets”, vertrouwen in overgave, geen lading geven, luisteren, zelfzorg, het doen, kwetsbaar mogen zijn, authentiek en ga zo maar door. Voor mij is dit waar het om gaat, om het niet meer te hoeven weten maar het te mogen ervaren en te zijn. Dus oprecht dankjewel. Vind 't gewoon heel gaaf!

 

 

Klik op een link voor meer info!

 • Healingen                                                

Healing en inzichten gaan hand in hand. Daarom combineer ik deze twee altijd heel graag. Omdat er door de jaren heen zoveel mensen healing van mij wilden geef ik nu groepshealingen op afstand, om zo meer mensen van dienst te kunnen zijn. Bovendien worden de healingen door de energie die zich bundelt in de groepshealingen ook nog krachtiger. Ik geef 2 healingen: 

 

 • Bewustzijn & Satsang                                                  

Inzichten en helderheid over BewustZijn, Verlichting en Ontwaken

 

 • Cursussen                                                    

Leren over het Bewustzijn, verlichting, ontwaken en over healen met Engelen

 1. 1 dagdeel Satsang, Workshop over het BewustZijn
 2. 2 dagen Bewustzijn Weekend
 3. 3 dagen Bewustzijn Cursus
 4. 5 daagse Bewustzijn Retraite op Ibiza 
 5. Engelenhealing Cursussen

 

 • 1 op 1 sessies                                            

Inzichten en helderheid bij alles waar je tegenaan loopt in je leven en beter mee wilt leren omgaan.

 

 • Lezingen                                                

over alle bovengenoemde onderwerpen

Op zaterdag en zondag 12 & 13 oktober 2019

 

'Uit je Mind; in je Bewustzijn Weekend' 

 

Retraitecentrum Klein Sion in Leuvenheim, Nederland

Wat kun je verwachten?

Je gaat je Her-inneren wie en wat jij werkelijk bent. Je gaat leren hoe je in je Ziel, je Bewustzijn kunt zitten. Hoe het Bewustzijn de dingen zo anders benaderd dan we gewend zijn als mens. Doordat we steeds weer ons mens-stuk en ons ziel-stuk uit elkaar zullen trekken, kun je gaan zien dat je in elk willekeurig moment, kunt kiezen waar je in gaat zitten. In de vrede van je ziel-stuk, of in het gestruggel van je mens-stuk.

Doordat je 's middags uitgebreid in de stilte van je Bewustzijn gaat zitten, krijg je de kans om verschillende thema's van jezelf tegen te komen en te onderzoeken. De rest van de dag bestaat vooral uit geleide meditaties en onderricht, hoe je die thema's kunt onderzoeken, en hoe je kunt zien welke emoties daaraan gekoppeld zijn. Zodra ze volledig doorzien zijn, zullen ze ook geen kracht meer hebben en dus ook al snel verdwijnen.

Als we steeds meer in ons bewustZijn gaan zitten, dan komt alles in je leven in beweging, je zult opmerken hoe alles veel meer vanzelf gaat en moeiteloos. Je komt in een flow waarbij het duidelijk zal worden waarom jij er voor gekozen hebt om in dit leven hier op aarde te zijn. In die flow, zullen de juiste deuren vanzelf voor je opengaan en de juiste mensen vanzelf op je pad komen. Je zult je weer herinneren hoe het is om Liefde te Zijn, en Liefde uit te stralen naar een ieder die je tegenkomt op je pad. 

Tuin2 01

Een prachtig authenthiek retraitecentrum, midden in de prachtige natuur van Leuvenheim, Nederland. Waar je alle hectiek en dagelijkse beslommeringen even los kunt laten om vanuit de vrede en rust die altijd al in jou is, waarlijk naar binnen te kijken. 

 Keuken

De keuken is de plaats waar door de kok en de keukenmedewerkers de maaltijden en koffie/thee voor ons verzorgen.  Alle dagen wordt er vers en verantwoord gekookt, de warme maaltijd bestaat uit 3 gangen. Indien nodig wordt er rekening gehouden met dieetwensen, deze dan graag ruim van te voren aan mij doorgeven. 

Op het programma staan:

 • Handvaten hoe je uit je Mind kunt blijven en in je BewustZijn 
 • Mogelijkheid tot vragen stellen over alles waar jij tegenaan loopt in het leven.
 • Geleide meditaties
 • Oefenen met in je BewustZijn te zitten
 • Zaterdagavond gaan we kijken wat het is wat jij wilt neerzetten en bereiken in je leven en wat je daarbij in de weg zit, om vervolgens
 • Healing van mij te ontvangen, op alle onderwerpen die jou daarbij in de weg staan
 • Om zo weer meer rust in je leven te  ervaren en vandaar uit de dingen in beweging te brengen.

Aanmelden: middels een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Je bent van harte welkom!

Programma BewustZijn weekend in Leuvenheim, Nederland op 12 & 13 oktober 2019

Zaterdag 12 oktober 2019:

11.00 - 12.30 uur Welkom en Leren over het BewustZijn

12.30 - 14.00 uur middagmaaltijd 

14.00 - 14.30 uur geleide meditatie

14.30 - 15.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

15.10 - 15.30 uur pauze in stilte(20 min)

15.30 - 16.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

16.10 - 16.30 uur pauze in stilte (20 min)

16.30 - 17.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

17.10 - 18.15 uur vrije tijd

18.15 - 19.00 uur avondmaaltijd

19.00 -22.00 uur voortzetting van het Programma, we gaan kijken wat het is wat jij wilt neerzetten, manifesteren in dit leven, en wat jou daarbij in de weg zit, waarna ik een Groepshealing ga geven aan iedereen om je te helpen dat los te laten.

22.00 uur einde eerste dag

Zondag 13 oktober 2019:

07.45 - 08.30 uur ontbijt

08.30 -09.30 uur vrije tijd

09.30- 12.30 uur verder leren over het BewustZijn

12.30 - 14.00 uur middagmaaltijd

14.00 - 14.30 uur geleide meditatie

14.30 - 15.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

15.10 - 15.30 uur pauze in stilte (20 min)

15.30 - 16.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

16.10 - 16.30 uur pauze in stilte (20 min)

16.30 - 17.10 uur Oefenen met in het Bewustzijn zitten (40 minuten)

17.10 - 18.00 uur einde stilte en afsluiting

18.00 - 19.00 uur Je bent van harte welkom om nog mee te blijven eten, mag, hoeft niet. De keuze is geheel aan jou.

 

Kost 225,-  all inclusive

aanmelden middels een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is in het Bewustzijn zitten?

Als je in het Bewustzijn zit, probeer je niets te bereiken, niets te manipuleren, niets te controleren.

Het heeft geen richting en geen doel, om wat voor een staat van Zijn ook maar te bereiken. Het gaat hierbij alleen maar om het Zijn zelf.

In alle stilte Zijn. Niks hoeft. Je hoeft niet je best te doen, je hoeft niet te presteren. Alleen maar in het niets Zijn. In de leegte Zijn. Luisteren naar de leegte.

En in die leegte is niets van belang. Geen technieken, nergens om je op te focussen. Je hoeft helemaal niets te doen. Niets om je zorgen over te maken.

Niets om je mee bezig te houden, niets om mee aan de slag te gaan. Niets van dat alles. Er is niets in de ruimte waar je nu bent, er is niets in de ruimte buiten,

Niets bij de sterren, de zon, de maan, de bomen, niets bij de lucht die je inademt, niets wat zegt dat je iets anders moet doen dan gewoon zijn.

Dit is wat je gaat ervaren….. opdat je steeds meer vanuit je stralende ziel kunt gaan Zijn.

 

Terug naar het agenda overzicht

Interview met mij door Patrick Kicken

 

 •  M'n interview met Patrick Kicken staat ook op youtube. Als je het interessant vindt dan zou het voor mij heel fijn zijn als je op youtube wilt klikken rechtsonderin de video en me daar een duimpje wilt geven en een commentaar. Deze twee dingen helpen mij weer verder om andere mensen hiermee te kunnen helpen.

 

 Hier kun je een aantal stukjes beluisteren over het bewustzijn:

verlichting en ontwaken deel 1. Zijn onze gedachten echt waar? [6:02]

verlichting en ontwaken deel 2. Goed of fout bestaat niet [6:52]

 

verlichting en ontwaken deel 3. Het BewustZijn is er altijd allang! [5:08]

verlichting en ontwaken deel 4. Is er iets wat je kan kwetsen, kapot maken, bang maken? [2:16]

Als je dit interessant vindt en je wilt mij helpen om meer mensen hier bewust van te maken, geef me dan op youtube een 'like' (duimpje omhoog) en ‘subscribe’/ abonneer je op mijn youtube kanaal. Dat helpt mij enorm om andere mensen hiermee te kunnen helpen.

 

 • Interview met mij op de Engelse radio van dinsdag 18 maart 2014.

http://www.blogtalkradio.com/spiritualgrowthtoolsontheradio/2014/03/18/spiritual-growth-tools-on-the-radio-with-maria-henkes

Als je op bovenstaande link klikt en vervolgens op 'downloaden' eronder dan kun je het beluisteren.

 

verschillende linken:

mijn events staan ook vermeld op

www.satsangagenda.nl

www.spirituele-agenda.nl/agenda/widget/4477

https://spiritueelwerkersnederland.nl/

veel van mijn events vinden plaats in de nieuwste tijd in Purmerend

http://www.nieuwstetijd.nl

mijn interview staat ook op

www.geen2.nl


De 5 daagse Bewustzijn Retraite op Ibiza !

Bewustzijn Retraite op Ibiza

van do. 28 mei t/m do. 4 juni 2020

Ga je mee?

De Bewustzijn Retraite

Het programma van deze Bewustzijn Retraite is speciaal ontworpen, om voor jou de mogelijkheid te creëren om al je dagelijkse beslommeringen los te laten en in alle rust de dingen te onderzoeken waar jij tegenaan loopt in je leven. Desgewenst kan ik je daarbij ook steeds weer de nodige helderheid verschaffen. De Bewustzijn Retraite biedt je tevens een opening om te kunnen ontwaken uit je mind, in alleen maar hoeven te Zijn.

In deze setting van een Bewustzijn Retraite, kun je verder komen met jouw stukken op een manier die vaak niet mogelijk is temidden van onze drukke levens.

Wat kun je verwachten?

Je gaat je Her-inneren wie en wat jij werkelijk bent. Je gaat leren hoe je in je Bewustzijn kunt zitten. Hoe het Bewustzijn de dingen zo anders benaderd dan we gewend zijn als mens. Doordat we steeds weer ons mens-stuk en ons ziel-stuk uit elkaar zullen trekken, kun je gaan zien dat je in elk willekeurig moment, kunt kiezen waar je in gaat zitten. In de vrede van je ziel-stuk, of in het gestruggel van je mens-stuk.

Doordat je 's middags uitgebreid in de stilte van je Bewustzijn gaat zitten, krijg je de kans om verschillende thema's van jezelf tegen te komen en te onderzoeken. De rest van de dag bestaat vooral uit geleide meditaties en onderricht, hoe je die thema's kunt onderzoeken, en hoe je kunt zien welke emoties daaraan gekoppeld zijn. Zodra ze volledig doorzien zijn, zullen ze ook geen kracht meer hebben en dus ook al snel verdwijnen.

Wat is in het Bewustzijn zitten?

Als je in je Bewustzijn zit, hoef je niets te bereiken, niets te manipuleren, niets te controleren. Het gaat in je Bewustzijn alleen maar om het Zijn zelf. In alle stilte Zijn. Niks hoeft. Je hoeft niet te best te doen, je hoeft niet te presteren. Alleen maar in het niets Zijn. In de leegte Zijn. Luisteren naar de leegte. En in die leegte zullen de dingen waar je mee loopt te worstelen vanzelf duidelijk worden. Op een manier die geheel moeiteloos is.

Want als we steeds meer in ons bewustZijn gaan zitten, dan komt alles in je leven in beweging, je zult merken hoe alles veel meer vanzelf gaat en vanuit moeiteloosheid. Je komt in een flow waarbij het duidelijk zal worden waarom jij er voor gekozen hebt om in dit leven hier op aarde te zijn. In die flow, zullen de juiste deuren vanzelf voor je opengaan en de juiste mensen vanzelf op je pad komen. Je zult je weer herinneren hoe het is om Liefde te Zijn, en Liefde uit te stralen naar een ieder die je tegenkomt op je pad.

Het programma

Donderdag 28 mei 2020

We ontmoeten elkaar op Schiphol ergens in de niet te vroege ochtend, en komen na een relaxte korte vlucht van twee en half uur aan op Ibiza airport rond het midden van de middag.

We zorgen voor de auto huur, en rijden dan in ongeveer een half uurtje naar de villa alwaar je de rest van de dag lekker kunt chillen bij het zwembad, of even het dichtstbijzijnde strand dat op loopafstand is, kunt verkennen.

Vrijdag 29 mei t/m dinsdag 2 juni 2020

De 5 daagse Bewustzijn Retraite. Na je aanmelding ontvang je hiervan het programma.

De uitstapjes die we tussendoor gaan maken:

Es Vedra

We zullen twee keer naar een plek te gaan waar we direct uitzicht hebben op Es Vedra. Es Vedra is niet alleen magisch om te zien, maar ook echt magisch om te ervaren. De energie is daar zo enorm hoog, dat is echt geweldig! We zullen daar samen in het Bewustzijn gaan zitten om het enorme hoge niveau van bewustzijn te ervaren. Je zult merken dat het heel veel zal transformeren bij je!!!

Ibiza de oude stad

Lekker even zwerven door de prachtige authentieke straatjes van de oude stad van Ibiza. Waar elk straatje opnieuw een prachtig historisch decor oplevert.

dè hippiemarkt allertijden; Las Dalias

Las Dalias moet je in je leven tenminste één keer ervaren hebben. Zo heerlijk om alle kraampjes te bekijken en te snuffelen tussen de echte Ibiza style tassen, sierraden, mode, interieur noem maar op. De sfeer is er heel erg relaxed, het is kleurrijk, de vibe is liefdevol, een plek waar je echt blij van wordt.

Benirras

trommelconcert

elke zondagavond komt er heel spontaan een groep mensen bij elkaar op het strand van Benirras om daar samen heerlijk te gaan trommelen. Een fantastische ervaring, om je mee te laten voeren op het ritme van de trommels.

Woensdag 3 juni 2020

We gaan in de ochtend voor de tweede keer naar Es Vedra toe, om daar in het Bewustzijn te zitten.

's Middags bezoeken we het oude historische gedeelte van Ibiza stad.

Donderdag 4 juni 2020

In de ochtend kun je lekker doen waar je zin in hebt!

We vliegen gezamenlijk weer terug, rond het midden van de middag.

Lekker eten en drinken

Voor ons eten wordt gezorgd, er zullen (h)eerlijke, bewuste, gezonde vegetarische en soms veganistische maaltijden voor ons worden bereid.

Mocht je een speciaal dieet nodig hebben, of allergieën hebben, laat het me alsjeblieft ruim van te voren weten.

Aan drinken zal er volop thee, koffie, water en sap zijn.

Faciliteiten in de villa

We verblijven in een luxe villa. Oppervlakte van het totale perceel is 350 m². Het ligt op een rustige plek, vlakbij zee. Tevens is er een privé zwembad. De villa is rookvrij en beschikt over airconditioning.

Wat kost deze 5 daagse Bewustzijn Retraite/week op Ibiza:

De totale kosten voor de gehele week Ibiza zijn € 999,- Dit is een tijdelijke vroegboekprijs, wacht dus niet te lang met aanmelden.

Dit is inclusief;

· vervoer van en naar de luchthaven Ibiza

· het hele programma van de 5 dagen Bewustzijn Retraite

· het verblijf en het eten en drinken in de Villa (drinken bestaat uit koffie, thee, water en sap)

· Wat betreft het eten; er zullen (h)eerlijke gezonde vegetarische maaltijden worden bereid. Mocht je een speciaal dieet nodig hebben, of allergieën hebben, laat het me alsjeblieft ruim van te voren weten.

· de uitstapjes die we naar Es Vedra maken om daar in het Bewustzijn te zitten.

Dit is exclusief;

· de vliegticket, deze boek je zelf, maar niet eerder dan je van mij, -ruimschoots van te voren-, te horen hebt gekregen op welke vlucht we zullen zitten. Naar verwachting zal dit ongeveer € 200,- kosten.

· de toeristen belasting, dit zal € 2,20 per nacht zijn, en derhalve voor 7 nachten in het totaal € 15,40 . Dit dient ter plekke contant betaald te worden.

· De 3 uitstapjes die we verder nog tussendoor zullen maken zijn:

Ø naar het magische trommelconcert op zondagavond in Benirras

Ø naar de idyllische hippiemarkt Las Dalias op zaterdag

Ø even lekker zwerven door de oude historische straatjes van Ibiza stad op maandag.

Als je aan de uitstapjes wilt deelnemen vragen we daarvoor een

vergoeding van 25,- per uitstapje. Dit dient ter plekke contant betaald te worden.

Mocht je lekker bij het zwembad willen blijven kan dat ook.

· Mocht je graag een annuleringsverzekering willen afsluiten, dan komt dat er nog bij. ik zal je daar informatie over sturen zodra ik de mail verstuur over de vliegticket die we gaan boeken. Dit zal ongeveer rond de € 50,- à € 60,- zijn.

· eventueel eten en drinken wat je nuttigt tijdens uitstapjes

De betaling doe je in 2 delen:

1. een aanbetaling van € 300,- binnen 2 weken nadat je je hebt aangemeld.

Rekeningnummer NL37 INGB 0005 2103 88 tnv Maria Henkes te Abbekerk ovv Ibiza- aanbetaling.

Je ontvangt van mij na ontvangst van je aanbetaling een welkomstmail met daarin een bevestiging van je registratie en meer informatie over de Bewustzijn Retraite.

Registreer en betaal op tijd, want het aantal plaatsten is beperkt. Je bent pas verzekerd van je plekje als je aanbetaling bij me binnen is.

2. de restbetaling van € 699,- uiterlijk 1 maand voor aanvang van de Bewustzijn Retraite.

Rekeningnummer NL37 INGB 0005 2103 88 tnv Maria Henkes te Abbekerk ovv Ibiza Retraite.

Mocht je geld niet op tijd binnen zijn, gaat je plek naar iemand op de wachtlijst.

Je ontvangt na afloop van de Bewustzijn Retraite van mij een factuur.

annuleringsvoorwaarden:

als je meer dan 60 dagen voor aanvang van de retraite annuleert, dan

ontvang je het volledige bedrag van je aanbetaling en eventueel betaalde restbetaling terug gestort.

als je minder dan 60 dagen voor aanvang van de retraite annuleert, dan krijg je je aanbetaling niet terug gestort.

Mijn wens is dat je deze Bewustzijn Retraite aan je mag openbaren wie en wat jij werkelijk bent, en dat je na de retraite een stuk lichter door het leven mag gaan, en anderen die je tegenkomt op je pad mag aansteken met dat licht.

In liefde,

Maria

Maria Henkes

'satsangmetmaria'

www.satsangmetmaria.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 Terug naar het agenda overzicht