defotoMaria

Maria

Maria Henkes-Tenniglo

Als kind was ik altijd al heel spiritueel, ik voelde en zag van alles en wist ook al heel jong dat ik gidsen bij me had. Ik voelde ook dat anderen daar allemaal niet zo mee bezig waren. Bij mij moest het altijd ergens over gaan, het liefst over het leven zelf en hoe het allemaal in elkaar zat. Toen ik 17 was, werd ik op mijn fiets bijna compleet omver gereden door een auto die veel te hard reed en de macht over het stuur verloor en mij net schampte op de knokkel van mijn hand. Ik zag het gebeuren, ik zag de auto recht op me afkomen en ik stond daar met mijn handen aan het stuur geklemd, als aan de grond genageld, maar voelde op datzelfde moment heel duidelijk dat er een engel bij me was die me beschermde en tegen me zei: "maak je geen zorgen, je bent veilig". Door deze gebeurtenis besefte ik nog meer dat de verhalen die mijn moeder me altijd vertelde over beschermengelen geen fabeltjes waren.

In 1997 kwam ik na een hele moeilijke periode bij een Haptotherapeut terecht, dat intrigeerde me en ik begon datzelfde jaar nog een twee jarige opleiding Haptonomie aan de Academie voor Haptonomie te Doorn (ook wel 'de wetenschap van het gevoel' genoemd). 1997 is ook het jaar geweest waarin ik mijn eigen praktijk aan huis begon in ontspanningsbehandelingen.

Ik voelde daarin al gauw dat ik met energie kon werken en volgde daarom een opleiding tot Reiki Master 1 & 2 (Japanse vorm van energie doorgeven). Tijdens de Reiki energie behandelingen met mijn cliënten kwamen er veel dingen door, ik wist en voelde gewoon van alles maar ik kon er nog niet zoveel mee. Daarom deed ik achtereenvolgens opleidingen in ‘contact maken met je gidsen’ en 'Ontwikkelen van je helderziendheid'. Het was allemaal wel interessant maar het was het toch ook weer net niet.

Toen ik via de cursus Integrated Energy Therapy (IET) kennismaakte met de engelen, voelde dat als echt thuiskomen! Ik was op de ochtend van de 2e cursusdag zo enthousiast dat ik letterlijk op en neer stond te springen van enthousiasme. Dit had ik in 20 jaar niet meer zo gevoeld!! Alles ging vanaf dat moment stromen. Er vielen zoveel stukjes op z'n plaats dat ik de eerste dag na de cursus ben gaan zitten en die dag kreeg mijn praktijk een naam 'engelenheling', en een website www.engelenheling.nl en een folder. Het hele concept rolde er op die ene dag zo uit. Later begreep ik dat dàt o.a. de werking van de IET cursus is; dat het dingen enorm in beweging zet en in een prachtige mooie stroomversnelling brengt. Heeeerlijk!

2 maanden later al, was ik bij de Master Instructor training Integrated Energy Therapy (IET) in België (om ook les te mogen geven in de IET) gegeven door de grondlegger; Stevan Thayer zelf. Ook daar straalde ik van kracht omdat ik bezig was met datgene wat voor mij bedoeld was; energie, heling en informatie mogen doorgeven. Al direct vanaf de eerste Integrated Energy Therapy (IET) behandelingen die ik gegeven heb, zie ik steeds weer fantastische dingen gebeuren. Mensen bloeien helemaal op en daar waar ze vast zitten in hun leven komt opeens van alles in beweging. Ook na de IET cursussen die ik geef, hoor ik vaak van cursisten terug, dat hun leven in een enorme stroomversnelling is gekomen. Net zoals het bij mij is gegaan.

Sinds 2009 ben ik elk jaar een van de TOP IET Master Instructors wereldwijd, zie https://www.learniet.com  en sinds 2015 ben ik een van de IET Trainers wereldwijd zie https://www.learniet.com/classes/find-a-trainer/

De volgende stap was dat ik me in 2008 gestuurd voelde om naar Hawaï te gaan, om daar Angel Therapy Practicioner (ATP)  les te krijgen van Doreen Virtue, zij is in Amerika en ook in Nederland een begrip op het gebied van engelen therapie. En zo werd ik een (in Nederland nog zeer zeldzame) gecertificeerde Angel Therapy Practicioner (ATP). https://www.angeltherapy.com

Als Angel Therapy Practicioner (ATP-er), engelentherapie beoefenaar, werk je met hele praktische en simpele engelenhealing technieken. Technieken die iedereen ook heel gemakkelijk zelf kan leren. Technieken die ook mij, nu ik ze iedere dag toepas, al heel veel extra groei en energie hebben gegeven.  Een jaar later volgde ik nog een Virtue training dit keer in Mediumschap. Het contact leggen met overleden dierbaren voor mensen is iets wat ik naast het geven van cursussen en Satsang, Stilte Dagen en Stilte Retraites geweldig vind om te doen. Mensen halen er zoveel troost en inzicht uit, dat ze weer veel beter verder kunnen in het leven. Elke mediumreading helpt je om je kracht weer te hervinden.

Lange tijd heb ik me vooral gefocussed op de engelen. Totdat ik erachter kwam dat ik eerst in contact was gekomen met de engelen om vertrouwd te kunnen raken met de spiritwereld. Toen was het tijd om veel breder contact te maken en me ook veel breder te gaan afstemmen op o.a. gidsen, zielengroepen, overleden dierbaren, sjamanen, boeddhistische leermeesters, healers enz. en ook hen het woord te geven. Toen pas kon ik echt zeggen voor mezelf "ik ben een medium".

In het mediumschap voelde ik steeds weer sterk de passie, om mensen duidelijk te maken dat we het allemaal in ons hebben. Het ìs geen speciale gave, het ìs helemaal geen uniek talent. Iedereen die dit beweert zit nog volledig in zijn of haar ego. Iedereen heeft alle heldere kanalen; helderziendheid, helderhorendheid, helderwetendheid, heldervoelendheid, helderruikendheid, helderproevendheid. En iedereen kan leren hoe je daar mee kunt werken. En wat voor een werk je ook doet, als je gebruik maakt van je heldere kanalen, zul je altijd je werk beter doen, dan wanneer je alleen afgaat op je verstand.

Veel teachers hebben mij geinspeerd, waaronder ook Brandon Bays waarbij ik in Londen  'de helende reis' heb gedaan, en Byron Katie met 'the work'.

Alles bij elkaar was het een hele mooie reis, maar toch ook een soort van onrustige zoektocht, naar ontdekken 'wie je bent'. Totdat ik ontdekte dat dat niet te zoeken en niet te vinden  is..omdat we het altijd allang Zijn. En alles wat ik wist en alles wat ik onderweg verzameld had, werd minder belangrijk. Ik wilde alleen nog maar Zijn, ik hoefde alleen nog maar te Zijn..... te Zijn wie en wat ik werkelijk ben.

Daarom is het niet zo gek dat de ontwikkeling die volgde ging over Zijn. Zijn, wie en wat we werkelijk Zijn. En dan hebben we het eigenlijk over verlichting en ontwaken. En dan is de zoektocht voorbij. Dan heb je gevonden wat je eigenlijk altijd al zocht. En je beseft dat het er altijd al was, dat jij dat altijd allang bent. En dat je al die tijd eigenlijk als een hond achter je eigen staart hebt aangehold. En dat je dus niet iets kunt worden wat je allang bent. Je bent het altijd al geweest, door alle levens heen, je bent het NU in dit leven, en je zult het altijd Zijn. Dat is dan ook waar ik nu veel mensen mee help; Om te gaan zien wie en wat je werkelijk bent. En om dat te kunnen zien is het handig om eerst te zien wat je allemaal niet bent. Als je kunt Zijn, wie en wat je werkelijk bent, tot in je essentie, dan kun je gaan Zijn...... vanuit moeiteloosheid en gemak, vanuit Liefde, vrede, rust, vreugde.

Dat is waarom ik nu ook Satsang geef en 5 daagse Bewustzijn Retraites en Bewustzijn Dagen en Weekenden.

En dat alleen maar te hoeven Zijn betekent niet dat je dan op de bank gaat zitten en niks meer hoeft te doen en alleen nog maar hoeft te Zijn. Nee, dat is niet hoe het werkt. Vanuit Zijn kom je in een andere manier van doen, daar waar je voorheen vanuit je mind meer aan het doen bent als een kip zonder kop, ben je vanuit Zijn aan het doen vanuit de flow, zonder alle strijd en struggle, het stroomt allemaal weer, het gaat vanzelf, deuren openen zich voor en je komt op het juiste moment de juiste mensen tegen, en dan manifesteren je wensen en je dromen zich moeiteloos en vanzelf, omdat je denken er niet meer steeds tussen staat. En dan kun je gaan doen waarvoor je hier op aarde gekomen bent. En dat voelt zo vrij en zo heerlijk en zo verlicht.... dat ik het een enorm voorrecht vind om mensen daar ook naar toe te mogen begeleiden....en dan zie je het gebeuren, veel mensen zitten al zo dichtbij en dan opeens dan is het er…. dan valt het kwartje, er glijd iets van hen af, de zoektocht, de worsteling, een zucht van verlichting, letterlijk, en je ziet de lichtjes in hun ogen aangaan, de energie in de ruimte verandert, als er opeens twee mensen in die krachtige energie zitten, en ze lopen op wolkjes weer de deur uit. Wat een ‘eer’ om dat te mogen doen, om voor hen die dag misschien wel de meest speciale dag van hun leven te laten zijn, de dag waarop ze weer inzagen wie en wat ze werkelijk Zijn, en vandaar uit verandert alles voor ze…..

In 2015 volgde ik bij Gunther de Jong de Touch of Matrix, dat heeft me veel inzicht en informatie gegeven, die -zo bleek later- heel belangrijk was voor mijn verdere ontwikkelingen. 

Uit alles wat ik geleerd had door de jaren heen, ontstonden in 2019 mijn eigen cursussen. Ik werd daartoe helemaal op het niets gezet. Van de één op andere dag was er niets meer. Mijn altijd drukke praktijk viel geheel stil. Geen enkel emailtje of berichtje meer. Alles werd dicht gegooid. Ik hoorde alleen nog maar 'vanuit het niets kan alles ontstaan'. 

Ontstaan is een interessant woord.

Het bestaat uit ont - staan. Staan en staat is iets wat vast staat. Het beweegt niet, het staat. Ont-staan betekent dus dat we iets losmaken. Dat er iets in beweging kan komen.

Toen ik eenmaal vanuit overgave in het niets kon zijn, kwam alles inderdaad enorm in beweging en rolden daar zo mijn eigen bewustzijncursussen uit:

  1. Healen vanuit Bewustzijn
  2. Lichter vanuit Bewustzijn
  3. Manifesteren vanuit Bewustzijn 

Dit alles leidde medio september 2019 tot het besluit om helemaal te gaan stoppen met de IET en engelenhealing, ingegeven door mijn spirithelpers, begreep ik dat dit het juiste moment was om me volledig te gaan wijden aan mensen terug te brengen naar (bewust) Zijn.

We zijn Licht, en Informatie en daar is Lading opgekomen:

Licht

Het licht, dat moge duidelijk zijn. Dat is die Ziel, Spirit, het BewustZijn wat we werkelijk zijn. We kunnen dat ook licht noemen. Wij bestaan helemaal uit licht, want als we gaan kijken naar hoe wij als mens opgebouwd zijn, dan bestaan we uit organen, cellen, moleculen, atomen, subatomen, en als we zo doorblijven gaan dan komen we op de kleinste deeltjes uit die wij als mens zijn, en die bestaan helemaal uit licht. We zijn dus eigenlijk een onmetelijke grote bundel van lichtdeeltjes. Dat is waarom we ook wel lichtwezens genoemd worden.

Informatie

Vanaf het eerste leven dat onze ziel geleefd heeft, is er informatie op ons licht gekomen. De informatie is alles wat we gehoord, gezien, gevoeld, gedacht, gezegd, meegemaakt, ervaren etc, hebben. Al deze informatie bestaat uit energie, en blijft altijd aanwezig. We kunnen die energie lezen, oa als we verbinding maken met engelen, gidsen of spirits of met de Akasha kronieken. 

Lading

Op de informatie is Lading gekomen. De informatie is neutraal. Iets wat je hoort is in principe neutraal. Maar als we denken zo zou het niet moeten zijn, dan hebben we zelf een lading gecreëerd. 

De lading kunnen we er wel vanaf halen. Het makkelijkste vanuit het Bewustzijn, waar alles altijd al mag zijn zoals het is. Als we alle lading eraf halen,  zijn we weer prachtig licht en informatie ....

Dat is het basis principe van mijn eigen cursussen, Healen vanuit Bewustzijn, Lichter vanuit Bewustzijn, Manifesteren vanuit Bewustzijn. Zie de agenda voor data.

In deze nieuwe tijd, zijn we in staat om steeds meer los te laten, om weer terug te gaan naar wie en wat we werkelijk zijn.... Prachtig stralend, Goddelijk BewustZijn, Licht....